Achtergrond

Pier-Gerlof

Op 1 juli 2019 heeft Pier-Gerlof zijn werkzaamheden als directievoorzitter, accountant en belastingadviseur bij Alfa Accountants en Adviseurs op een succesvolle wijze kunnen beëindigen. Op dat moment gaf hij daar ruim 33 jaar leiding aan de kantoren in Zwolle, Meppel en IJsselmuiden. Wat begon als één vestiging met 10 medewerkers, heeft Pier-Gerlof samen met zijn collega’s kunnen uitbouwen tot een boeiende en mensgerichte praktijk met drie kantoren en 75 personeelsleden. De praktijk bestond uit verschillende adviesdisciplines waaronder een fiscaal-juridische, een bedrijfskundige en een discipline gericht op financieringen en liquiditeit. Gedurende deze jaren heeft Pier-Gerlof veel managementervaring opgedaan.

Waardeer, complimenteer en enthousiasmeer

Sparren met ondernemers

De reden dat Pier-Gerlof zijn werkzaamheden na deze lange periode bij Alfa heeft beëindigd, is dat hij ernaar uitkijkt om zijn kennis en vaardigheden ook in een andere context toe te passen. Zijn voorkeur gaat er nu naar uit om, in plaats van eindverantwoordelijke van meerdere kantoren, een direct aanspreekpunt voor ondernemers te zijn. Hij blijft graag betrokken bij vraagstukken over het verbeteren van ondernemersresultaten. Daarbij kan gedacht worden aan het meedenken over de strategie van het bedrijf, het management, het bedrijfsproces, HRM, marketing, ICT en financiën.

Op welke wijze kun je als ondernemer nu het rendement van je onderneming verder verbeteren? Welke kansen liggen er voor je bedrijf en hoe ontwikkelt zich de markt waarin je bedrijf opereert? Hoe geef je nu leiding aan jouw bedrijf en hoe enthousiasmeer je de medewerkers met wie je samenwerkt? Pier-Gerlof vindt het erg boeiend om hierin mee te denken. Hij vindt het belangrijk dat de ondernemer zelf de koers bepaalt van zijn bedrijf, dat die de focus houdt op zijn doelstellingen en dat deze kunnen worden gerealiseerd, zodat de resultaten van het bedrijf worden verbeterd.